- Glitimo turintys javai (kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai;
- Vėžiagyviai ir jų produktai;
- Kiaušiniai ir jų produktai;
- Žuvys ir jų produktai;
- Žemės riešutai ir jų produktai;
- Sojų pupelės ir jų produktai;
- Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę);
- Riešutai (migdolai, lazdyno riešutai, graikiniai riešutai, anakardžiai, pekaninės karijos, brazilinės bertoletijos, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai) bei jų produktai;
- Salierai ir jų produktai;
- Garstyčios ir jų produktai;
- Sezamo sėklos ir jų produktai;
- Sieros dioksidas ir sulfitai, kai kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, visame SO 2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus;
- Lubinai ir jų produktai;
- Moliuskai ir jų produktai.
Alergenaiadmin2018-04-23T06:29:20+03:00